DOBRO DOŠLI
Preduzeće BIMID d.o.o. razvilo je proizvodni program električnih grejnih kablova za električno usmereno i podno grejanje, sa pratećom regulacionom i montažnom opremom.

Brojne su mogućnosti primene grejnih kablova, počevši od zagrevanja stambeno – poslovnih prostorija do rešavanja specifičnih industrijskih potreba i zahteva.

BIMID nudi široku lepezu u proizvodnom programu grejnih kablova za održavanje temperature do 150 °C. Za program grejnih kablova pozitivne ateste izdao je Nuklearni institut u Vinči, a za prateću opremu obezbeđujemo ateste proizvođača opreme.

Obzirom na brzu i pojednostavljenu ugradnju, velike mogućnosti precizne regulacije održavanih temperatura električno usmereno i podno grejanje postaje nezamenjiv sistem u tehnici grejanja i hlađenja.

Za sve Vaše potrebe i zahteve kod projektovanja i izvođenja rado ćemo učestvovati sa svojim mišljenjima u pogledu izbora najoptimalnijeg sistema.

O NAMA
Preduzeće Bimid  je osnovano iz privatne uslužne radnje za projektovanje, i izvođenje  instalacija  grejanja, vodovoda, elektro instalacija i projektovanja namotaja za električne mašine, kao i održavanje elektropogona u industriji.

Privatna radnja pod nazivom EIM je osnovana 1973.godine iz koje je 1990.godine osnovano preduzeće Bimid koje je u svom istraživačkom radu razvilo program grejnih kablova. Proizvodnju grejnih kablova ostvarilo je u saradnji sa fabrikom  NOVKABEL  i fabrikom ELKOND iz Trstene, Slovačka.

Svoj dalji razvoj firma Bimid ostvaruje sa francuskom fabrikom FLEXELEC  iz Lyon-a u projektovanju i proizvodnji grejnih sekcija prema potrebama tržišta.

U razvoju novih tehnologija  grejni kablovi su našli svoju široku primenu u građevinarstvu (visokogradnja), izgradnja puteva, nadvožnjaka, podvožnjaka, skverova, saobraćajne signalizacije, industrija nafte i gasa, železnica, medicina,  kozmetička industrija, vojna industrija (radari, projektili i rakete), industrija proizvodnje aviona, rudarska postrojenja, poljoprivreda i druge slične primene.